Nieuws

Dubbel safe met Remote Blocking

Met een remote control een elektrisch veilige werkplek creëren voor je mensen. Lees meer...

Feest bij Railcenter!

We vieren feest! kom je ook? Laat je op donderdag 15 juni onderdompelen in de wereld van de railinfra. Lees meer...

Welke bijdrage levert e-learning aan vakmanschap?

“Wat biedt Railcenter op het gebied van e-learning? Wat is jullie ambitie voor de (nabije) toekomst?” Deze uitdagende vragen van Strukton Rail boden een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen.

Ush-inspecteurs opnieuw in de schoolbanken

Met een taster en gel leren om ultrasoon handmetingen uit te voeren doe je bij Railcenter.

Maak het spoor sexy

Leren en communiceren via de digitale kanalen. Met inzet van augmented- en virtual reality duizenden nieuwe vakmensen aantrekken. De Britten hebben een plan. Lees meer..

Leren en toepassen

We bieden bij Railcenter ruim 200 opleidingen aan. Welke zijn dat eigenlijk? Vandaag meer over de opleiding 340: Emplacementsbeveiliging EBI Lock 400. Lees Meer..

Gaat dat nog steeds met de hand?

Met een micrometer in de hand staan bovenleidingmonteurs ’s nachts op de ladder om de dikte van de rijdraad te controleren. Is de rijdraad dikker dan 7,5 mm? Lees meer..

Over de drempel: vakmensen van VolkerRail

Dagelijks bezoeken tientallen vakmensen Railcenter. Deze keer vragen we aan Jan Vos en Frans Kortenaar wat zij vandaag op onze unieke locatie doen. Lees meer..

Vernieuwen Technisch vakmanschap

Eind vorig jaar hebben ProRail, railAlert, Railcenter en een aantal spooraannemers een start gemaakt met het vernieuwen van Technisch vakmanschap. Nu, begin 2017 pakken we door.

Emplacement in dienst tijdens storing

ProRail heeft vorig jaar een nieuw beveiligingssysteem voor emplacementen…

Studenten op onderzoek!

Vandaag hebben studenten van de minor Railtechniek hun presentatie gehouden over het project ‘Realisatie aansluiting spoorlijn Emmen – Groningen op de bestaande infrastructuur’.

Deel 3 van 3: Gluren bij de buren

Railcenter wil mensen optimaal laten leren met de meest efficiënte leermethoden. Hoe doen anderen dit? In drie werkbezoeken doen we ideeën op door te ‘gluren bij de buren’. Deel 3: De onbegrensde realiteit bij Twinsense