Geslaagde pilot opleiden op locatie bij UR Consultant

We kijken terug op een geslaagde pilot waarin 24 nieuwe medewerkers van UR Consultant de opleiding tot Veiligheidsman/Grenswachter (VHM/GRW) op hun eigen kantoor volgden. Want: “waarom met zijn allen naar Amersfoort, als je ook één opleider naar Roosendaal kunt laten komen?”, aldus opleider Robbie Hardeman.

De resultaten

Inmiddels zijn er drie opleidingen tot VHM/GRW afgerond. UR Consultant: “Van de 24 nieuwe medewerkers, slaagden er 19 in één keer. Een indrukwekkend slagingspercentage van 79%. Onze oprechte dank gaat uit naar Railcenter voor hun toewijding en flexibiliteit, evenals naar Robbie Hardeman voor zijn deskundige bijdrage aan de opleiding.”

UR Consultant koos voornamelijk om praktische redenen voor opleiden op locatie. Met deze aanpak waren de net aangestelde medewerkers op hun eerste lesdag fysiek aanwezig om hun contract te tekenen en konden zij direct de benodigde spullen meenemen. Doordat de medewerkers hun opdrachtgever op locatie ontmoetten, konden zij ook meteen wegwijs worden gemaakt binnen de organisatie. Ten slotte waren er ook economische voordelen: op lesdagen drukte het de totale reiskosten en scheelde het de deelnemers gemiddeld veel reistijd.

Onze aanpak

Wist je dat Railcenter-opleiders steeds vaker lesgeven op andere locaties? Dit helpt onze opdrachtgevers, maar wij doen hier zelf ook ons voordeel mee! Als opleider is het namelijk ontzettend leuk en nuttig om een kijkje te nemen in andermans keuken. Wij kunnen leren van andere organisaties én toetsen ter plekke of onze lesstof nog goed aansluit bij de praktijk.

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Onze opleiders spreken hun opdrachtgevers dan ook regelmatig. We denken mee, geven advies en koppelen ze graag aan de juiste mensen en organisaties. En komt er een opdracht uit, dan geldt: korte lijntjes en één vast contactpersoon, waardoor er makkelijk kan worden overlegd om zaken goed op elkaar af te stemmen.

Contact

Overweeg je jouw (nieuwe) medewerkers of klanten op je eigen locatie(s) op te leiden? We bekijken graag met jou de mogelijkheden. Spreek een van onze opleiders aan, of mail je aan)vraag naar aanvragen@railcenter.nl.