Data bij sporen en wissels centraal tijdens Spoorkracht 2

Op 13 juni kwam een brede vertegenwoordiging van de sector bijeen om te onderzoeken welke ‘digitale ingrediënten’ er nodig zijn voor gezonde sporen en wissels. De nieuwe Landelijke Manager Techniek van ProRail, Thijs Jan Noomen, stelde zich voor. Daarna volgden de volgende presentaties:

 • Ontwikkeling van de MonitorMix
  We zijn meegenomen in de ontwikkeling van verschillende bronnen die data genereren, hoe die in een mix kunnen worden gebruikt en ons gaan helpen bij bijvoorbeeld Aantoonbaar Veilige Berijdbaarheid (AVB).
 • Het gebruik van Advanced Analytics
  Deze sessie gaf inzicht in hoe we restlevensduren beter kunnen benutten, doordat de vervangingen van spoorstaven steeds beter kunnen prognosticeren. Daarnaast werd de potentie van het gebruik van het glasvezelnetwerk ‘Fiber Optic Acoustic Sensing’ (FOAS) toegelicht.
 • VOSSLOH Digital Solutions
  VOSSLOH liet zien welke mogelijkheden er zijn om te monitoren en welke platformen er internationaal al beschikbaar zijn.
 • Voorspelmodel voor preventief onderhoud
  Een analyse van praktijkdata laat zien hoe complex het onderhoud van wissels is, en hoe gerichte dataverzameling en sensoring helpt om het juiste onderhoud op het juiste moment uit te voeren.

Na afloop van de presentaties gingen de deelnemers volop met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. Opnieuw een geslaagde middag dus, iedereen hartelijk dank hiervoor!

DOWLOAD PRESENTATIES

Bekijk de foto’s van 13 juni


Graag tot ziens bij Spoorkracht 3 op donderdag 19 september!

Wij kijken nu al uit naar Spoorkracht 3 op donderdag 19 september waar ASAP ERTMS centraal zal staan. Zet het alvast in je agenda en houd de eventpagina en Railcenters LinkedIn-pagina in de gaten voor het laatste nieuws!