Nieuws

Deel 2 van 3: Gluren bij de buren

Railcenter wil mensen optimaal laten leren met de meest efficiënte leermethoden. Hoe doen anderen dit? In drie werkbezoeken doen we ideeën op door te ‘gluren bij de buren’. Deel 2: Strukton Rolling Stock te Enschede

Deel 1 van 3: Gluren bij de buren

Railcenter wil mensen optimaal laten leren met de beste leermethoden. Hoe doen anderen dit? In drie werkbezoeken doen we ideeën op door te 'gluren bij de buren'. Deel 1: Opleiders in de schoolbanken…

Adieu 2016, welkom 2017

December. Traditioneel de tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar wat komen gaat. Voor Railcenter geldt 2016 zelfs als een historisch jaar. We hebben een nieuwe naam: Railcenter.

Video, da’s duidelijk

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de mensen zelden of nooit een handleiding leest. En zeg nou zelf: waarom zou je een handleiding lezen, als de uitleg via een instructievideo in drie minuten kan?

Een dag bij Railcenter

Bij Railcenter komen dagelijks veel mensen over de vloer. Ze weten ons te vinden voor het volgen van een opleiding, het afleggen van examens, om onderzoek te doen, het uitvoeren van testen, bijeenkomsten en meer.

Werk jij al bij het spoor?

We horen en lezen er allemaal over: het tekort aan goed geschoold technisch personeel in de spoorsector. Hoe gaan bedrijven in de railinfrasector om met dit arbeidsmarktvraagstuk?

Ruige rijp bij Railcenter?

Blaadjes op de rails, vastgevroren wissels, rijp op de bovenleiding:…

Spaanse gasten

In de loop van 2017 rijden nieuwe sprinters,  de zogenoemde…

Perrongeluk: mini-speelfilm over veiligheid

Vanaf vandaag is de film Perrongeluk weer te zien. Een maand…

Technisch vakmanschap op de schop!

Technisch vakmanschap (TVMS) in de railinfra sector staat aan…

ProRail ontfermt zich over weesobjecten

Het klinkt misschien gek, maar op diverse Nederlandse emplacementen…

Samenwerken

Ben je de laatste tijd nog bij ons of bij ons in de buurt geweest?…