Albert Holtrust bedankt!

Na maar liefst 45 dienstjaren nam Albert Holtrust op dinsdag 28 mei feestelijk afscheid van Railcenter. Albert, onze vraagbaak op het gebied van Energievoorziening en elektrische veiligheid, stond o.a. aan de wieg van ons bovenleidingpracticum, zette Asset Ontwikkeling op en nam zitting in talloze commissies. Met zijn grote netwerk, pragmatische instelling en oplossingsgerichtheid heeft hij veel mensen besmet met zijn liefde voor de railtechniek.

Afscheidsreceptie

Met meer dan 80 gasten – waaronder veel (ex-)collega’s, vakgenoten en familie – was er veel belangstelling om Albert te bedanken en hem een fijn pensioen te wensen. Het was een erg geslaagde middag met veel lovende speeches en mooie cadeaus.

Peter Apon maakte bekend dat het buitenterrein bij de onderstations zal worden omgedoopt tot het ‘Op zijn “Alberts” plein’ (zie verder). Daarna volgden cadeaus van zijn kinderen en kleinkinderen en sprak een van zijn kleindochters haar opa toe. Henk van Oostveen vertelde over Alberts indrukwekkende carrière en zijn enorme netwerk. Wiljo Florijn sloot af met een toespraak over de fijne samenwerking met Albert, aangevuld met een mooi gedicht.

Albert heeft ons inmiddels laten weten dat hij ontzettend heeft genoten: “Mooie toespraken, gezellige gesprekken, oprechte belangstelling. Echt een prachtig afscheid!!!”

Op zijn Alberts

Wie met Albert heeft samengewerkt, die weet: Albert doet de dingen “op zijn Alberts”.  Wat dat betekent? Dat is voor iedereen net weer anders. Maar wat zeker is, is dat eerlijkheid en goede communicatie bij hem bovenaan staan. Veelgehoord is dat Albert altijd klaarstaat om te helpen en mensen graag het vertrouwen geeft. Ook is hij een man die de klus klaart, de man die de grenzen van de regels opzoekt en van “Als je denkt dat het beter kan, regel het dan.”

Bedankt en tot ziens!

We wensen Albert veel geluk en succes in de toekomst! Albert is echter nog niet van plan om helemaal uit beeld te verdwijnen: “Ik ga eerst genieten van een vakantie en daarna ga ik nog wat leuke dingen doen in de railinfra. Dus eigenlijk verandert er niet zo veel.” Wie weet zien we Albert later dus weer terug.