Ontruiming bij Railcenter

Vanmiddag ging het brandalarm af bij Railcenter. Lees hier het verslag van ons BHV-team.

“Gebeurt dit nu echt?”

Vandaag kwamen we met het BHV-team bij elkaar voor de BHV-opfrisdag. Na een ochtend met een herhaling van de theorie, was het ’s middags tijd om ons te richten op de BHV-organisatie. Hoe kunnen we de rollen en taken verder verfijnen? De centrale vraag die op tafel lag, was hoe wij als team optimaal kunnen reageren als er een calamiteit plaatsvindt. En precies op dát moment worden we opgeschrikt door het geluid van het ontruimingssignaal! Gebeurt dit nu echt?

We konden direct aan de bak en binnen de kortste keren stond iedereen veilig buiten. Al snel bleek dat er in een EV-lokaal rookontwikkeling was ontstaan doordat een weerstand was gaan smeulen. De brandweer en de politie waren snel ter plaatse en nadat de brandweer de nodige metingen had gedaan, bleek dat zij niet in actie hoefden te komen. Na 20 minuten kon iedereen weer naar binnen en nadat alle ruimten goed waren gelucht, konden de lessen weer worden hervat.

Zoals gebruikelijk werd de calamiteit na afloop direct geëvalueerd, maar deze keer onder leiding van de aanwezige externe BHV-opleider. Samen met BHV, directeur en installatieverantwoordelijke is de conclusie getrokken dat het goed is verlopen en dat de BHV zeer adequaat heeft gereageerd. We hebben hiervan veel geleerd, waardoor de training dus nóg waardevoller was dan verwacht!

Team BHV