Railcenter neemt nieuw ontwikkelde storingskoffers in gebruik

Als je in de spoorwereld werkt als storingsmonteur dan ken je ‘m waarschijnlijk wel; die grote, zware, oude koffer met tientallen meetbussen, tientallen storingsschakelaars en vier ingebouwde schakelingen met een eigen karakter en moeilijkheid. Oftewel: de storingskoffer.

Ontwikkeling nieuwe storingskoffer

Na ruim 30 jaar bewezen dienst zijn deze groene koffers aan vervanging toe. Railcenter heeft daarom, samen met Mabenco, een nieuwe, state-of-the-art storingskoffer ontwikkeld. De interne oude printplaten met conventionele relais zijn vervangen door een PLC (Programmable Logic Controller) met geprogrammeerde schakeling. Hierdoor wordt de nieuwe storingskoffer digitaal aangestuurd en is het in de toekomst ook eenvoudig over te zetten naar een andere PLC.
De storingen kunnen dus in de storingskoffer worden ingesteld via de laptop en de opleider kan via deze weg ook volgen hoe de deelnemer door de schakeling aan het meten is.

Het eindresultaat

De nieuwe storingskoffers zijn weer volledig up-to-date, een flink stuk lichter en compacter geworden, én klaar voor de toekomst. De eerste 4 van de 8 nieuwe storingskoffers zijn inmiddels in gebruik en worden reeds ingezet binnen opleidingen van Railcenter.