Eerste editie ‘Spoorkracht’ op 29 februari 2024

Spoorkracht is een nieuw evenement voor technici in de railinfra waarbij ontmoeten, verbinden en kennisdeling rond actuele thema’s centraal staan. We houden je betrokken bij ontwikkelingen in de railtechniek, bieden een platform om je technische ideeën te presenteren en creëren een plek om te leren van elkaars kennis en ervaring. Zo bundelen we de Kracht in de sector voor het Spoor van morgen.

4 themasessies in 2024

We organiseren dit jaar 4 themasessies, waarbij steeds 1 onderwerp centraal staat. Op deze manier zoeken we met technici van hetzelfde vakgebied de diepgang op. De thema’s en onderwerpen worden afgestemd met de spoorbranche, en we hopen voor toekomstige sessies dat deze ook door technici zullen worden aangedragen.

Op 29 februari a.s. gaan we van start met het actuele thema Energie. De overige sessies staan gepland in april, september en november met als centrale thema’s digitalisering, robotisering en flora & fauna.

 

Taco Sysling – ProRail AM – Manager Techniek Strategie en plv Landelijk Manager Techniek: “Voor ProRail is goed opgeleid technisch personeel in het spoor van groot belang. Met Spoorkracht leggen wij een nieuwe verbinding tussen de technici in de spoorbranche en verdiepen we ons samen in actuele thema’s. Zo bundelen we de Kracht in de sector voor het Spoor van morgen“.

Henk van Oostveen – Directeur Railcenter: “Bij Railcenter leiden we technisch personeel op voor de railinfra. Met Spoorkracht houden we deze essentiële groep betrokken bij ontwikkelingen in de railtechniek, bieden we een platform om hun technische ideeën te presenteren, en creëren we een plek om te leren van elkaars kennis en ervaringen”.

 

Kom ook op 29 februari!

We nodigen je van harte uit voor de eerste editie van Spoorkracht op donderdag 29 februari, vanaf 14.00 uur bij Railcenter in Amersfoort, met als centraal thema: Energie. De registratie is geopend! Je kunt je hier aanmelden.

Spoorkracht – thema: Energie

Datum: donderdag 29 februari
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Railcenter Amersfoort

Aanmelden

Globaal programma

14.00 uur  Inloop en registratie
14.30 uur  Welkom en start plenair programma

  • Introductie thema ‘energie’
  • Bouwen aan een eigen Energie Distributie Systeem – door Mark Boers (ProRail; Systeemspecialist EV)
  • Spoorkracht Techniekcases:
   • De Thyristor gestuurde gelijkrichter – door Ron Visser (ProRail; Systeemspecialist EV)
   • Slim Sturen Wisselverwarming – door Niels Poisz (Greener Power Solutions; Business Developer GRID)
  • Terugblik: Wat veroorzaakte de storing bij Tennet in Flevoland, de impact bij ProRail en de samenwerking met de aannemer in beeld – door Rob de Jeu (ProRail; Vakspecialist EV)

16.10 uur          Napraten en netwerkgelegenheid

 

Heb je vragen of wil je actief bijdragen? Neem dan contact op met Sander de Weerd (Techniek Architect bij ProRail).


Graag tot dan!
Organisatie Spoorkracht