Rail FieldLab 5G Demo Day

Medio 2024 opent Rail FieldLab 5G zijn deuren, met Railcenter als fysieke testomgeving voor 5G-experimenten in de spooromgeving. Als belangrijke stap richting de lancering van dit fieldlab, organiseerden initiatiefnemers ProRail, NS en het ministerie van I&W op 7 december de Rail FieldLab 5G Demo Day op het Railcenter-terrein.

Demo Day

Op deze dag vol demo’s, presentaties en een rondetafelgesprek, werden meer dan 100 deelnemers geïnspireerd over de voordelen en mogelijkheden van 5G, en werd duidelijk hoe cruciaal 5G is voor de digitalisering van de spoorsector.

Op het programma stonden 6 demonstraties, waaronder de draadloze assenteller, op afstand bestuurde inspectie-robothond, grootschalige gegevensoverdracht van dronebeelden, het gebruik van een VR-bril met virtuele gereedschappen en een op afstand bestuurbare micro-auto.

Online community

We kijken niet alleen terug op een geslaagde eerste stap richting de lancering van het Rail FieldLab 5G in 2024. Dit event heeft er ook voor gezorgd dat de online community nu goed uit de startblokken is!

Geïnteresseerde partijen uit de spoorsector zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit innovatieve initiatief, met als doel een levendige open community te creëren die samenwerking, kennisdeling en gezamenlijk leren bevordert. Klik hier om voor de LinkedIn-groep Community Rail FieldLab 5G.