Samenwerken

Ben je de laatste tijd nog bij ons of bij ons in de buurt geweest? Heb je het gezien?  De bouw van ons nieuwe onderkomen vordert gestaag. Ik verheug me enorm op de dag dat alles klaar is. Want dan kunnen we Railcenter helemaal  vormgeven zoals we dat met alle samenwerkende Railpartners hebben bedacht. Met onze gezamenlijke deskundigheid, ambitie en durf een mooi huis voor de railsector neerzetten.  Een plek waar professionals uit de railsector graag komen: om te leren, samen te werken, kennis te delen en innovaties uit de sector te laten zien.

nieuwe-railcenter

We werken daaraan achter de schermen. Maar zichtbaar is al het resultaat van de samenwerking binnen het bouwteam. Soms kom je tijdens een bouwproject voor een obstakel te staan dat bijna ‘niet te nemen’ lijkt.  Zo hebben wij enorm veel kabels (koper en glasvezel) boven het plafond in de gang lopen. Die hebben we vanwege alle installaties en systemen die bij in ons gebouw staan voor onze opleidingen en testen. Kabels die je niet even doorknipt en later weer aan elkaar last. Ik vroeg me werkelijk af of we door deze kabels een deel van het oude gebouw zouden moeten laten staan.  Dan is het zo fijn om te merken dat de aannemer hetzelfde eindresultaat voor ogen heeft en met een oplossing komt waarbij hij tijdelijk de kabels in een grote houten koker opvangt en het gebouw eromheen toch kan afbreken. Vraag me niet hoe hij het precies heeft gedaan maar het is gelukt. Zonder enig oponthoud. Samen zoeken naar de ideale oplossing vind ik heel stimulerend.  En die prettige samenwerking die we hier nu op kleine schaal in het bouwteam hebben,  heb ik ook voor ogen voor Railcenter.

De vloerplaten van de tweede verdieping zijn al gelegd. Eind oktober bereiken we het hoogste punt.  Volgens de traditie gaat dan de vlag uit en is er pannenbier. Wat mij betreft om de samenwerking te vieren.

Tot ziens bij Railcenter!

Willem Brummel