Innoveren met een koffer?

Ruim 25 afgevaardigden van ingenieursbureaus, aannemers, opleidingscentra, kennisinstituten en ProRail zijn vandaag bij Railcenter voor de Netwerkdag van InnoRail. Deze dag, die geheel in teken staat van inkoop van innovatie levert vast en zeker interessante inzichten op die het proces van het inkopen van innovaties kunnen versoepelen.

Het programmaInnovatiekoffer

De deelnemers staat een afwisselend programma te wachten van lezingen, workshops en interessante discussies. Te beginnen met het uitpakken van de innovatiekoffer. Nu zie ik je denken, een innovatiekoffer? Dat is een koffer, bestaande uit drie vakken die overheden helpt bij inkoop van innovatie.  De vakken zijn gevuld met: instrumenten, trajecten en cases, die het proces van het inkopen van innovatie meer inzichtelijk maken.

Voor het spreekwoordelijke uitpakken van de koffer en voor het behandelen van cases uit de dagelijkse praktijk komen twee sprekers aan het woord die autoriteit zijn op het gebied van innovatie en marktwerking. Te beginnen met Floris den Boer, senior adviseur aanbesteden, van PIANOo. Hij gaat de ontwikkeling van innovaties, innovatiegericht inkopen en alles over de Innovatiekoffer toelichten. Daarna pakt Hendrik van Meerveld, adviseur en onderzoeker bij TNO, het stokje over. Hij neemt de deelnemers mee naar het speelveld van de dagelijkse praktijk rondom het vermarkten van innovaties. Hij behandelt best practises waarmee hij de deelnemers handvatten voor hun eigen praktijk aanreikt.

Na een ochtend vol nieuwe inzichten is het tijd om deze inzichten toe te passen. Kijken of de nieuwe kennis leidt tot  praktische toepassingen.

Wil je op de hoogte blijven van alle netwerkdagen van InnoRail? Bezoek dan met enige regelmaat onze site en volg ons op onze sociale kanalen.