Artcadia 2023 | Railcenter

Uitreiking Railcenter Artcadia Award 2023

Stel je voor: je leeft in het jaar 2080. Hoe ziet ons vervoer er dan uit? Hoe gaan we om met ruimte, water en milieu? In de landelijke techniekwedstrijd ‘Artcadia, Imagine your future’ werken middelbare scholieren aan creatieve oplossingen voor vraagstukken die spelen in toekomststad Artcadia. Zo worden zij op jonge leeftijd al gestimuleerd na te denken over techniek in de toekomst. En dat kunnen we straks goed gebruiken!

De 3 beste inzendingen op het gebied van mobiliteit werden beloond met een ‘Gouden Ticket’: een excursie naar Railcenter én een kans op het winnen van de Railcenter Artcadia Award 2023.

EXCURSIE
Woensdag was het zover. Allereerst voerden de leerlingen de ‘Spoor je wel’ opdracht uit, waarin ze leerden waar je rekening mee moet houden bij de aanleg van een spoorbaan. Daarna mochten ze een kijkje nemen in een onderstation, in de wisselloods en bij de modelspoorbaan. En daarbij werd goed opgelet, want na de rondleiding volgde een spannende quiz.

AND THE AWARD GOES TO….
Daarna was het tijd voor de teams om hun projecten te pitchen. Het team van het Almere College Kampen-Dronten bedacht een vliegtuigje dat met een app opgeroepen kan worden en het Rythovius College presenteerde hun ondergrondse buizenstelsel waar voertuigen via waterstroom worden verplaatst. De Railcenter Artcadia Award 2023 ging echter naar het Kamerlingh Onnes College uit Groningen en hun zelfbedachte zweefvoertuig. Van harte gefeliciteerd!

Met goodiebags in de hand, verlieten 13 blije scholieren ons pand. Met dank aan de leerlingen, begeleiders, de Artcadia-organisatie en de betrokken middelbare scholen. Het was een topdag!