Asset Ontwikkeling: Korean Rail te gast bij Railcenter vanwege GSF-demo

Asset Ontwikkeling: Korean Rail te gast bij Railcenter voor GSF-demo

Railcenter is een belangrijk centrum voor samenwerking in de railsector. Wij willen innovatie versnellen én zichtbaar maken. Dat kan bij Railcenter, onder meer door mogelijkheden te bieden om te experimenteren en innovaties te demonstreren op de beschikbare assets.

Op 26 april was een delegatie van Korean Rail, de nationale spoorwegmaatschappij in Zuid-Korea, bij ons te gast vanwege een innovatie van GSF Railinfra: het Grondverdringend Schetsplaat Fundament (GSF). Dit snel te plaatsen fundament, dat tevens weinig ruimte behoeft, is de afgelopen jaren beproefd bij Railcenter en is inmiddels gevalideerd voor toepassing in Nederland.

Op InnoTrans 2022 trok deze innovatie de interesse van de Koreanen, aangezien ook zij voor een grote elektrificatie-uitdaging staan. Speciaal voor deze gelegenheid is een demonstratie gegeven met drie fundamenten op ons bovenleidingpracticum.

Na presentaties over Railcenter en ProRail en presentaties waarin het GS-fundament uitgebreid werd toegelicht, is de delegatie naar het bovenleidingpracticum vertrokken. Daar is onder veel belangstelling een aantal fundamenten geplaatst en herplaatst. Hierbij pakte een van de delegatieleden zijn kans om ook zelf een fundament te plaatsen. Na afloop gaven de Koreanen aan overtuigd te zijn van het fundament en de technische onderbouwing.

GSF Railinfra draait eind juni een pilot in Zuid-Korea. Als die proef slaagt, wordt daar aan het eind van het jaar 8 km bovenleiding als projectpilot geplaatst. In Nederland wordt deze technologie reeds toegepast en in Duitsland is ook serieuze interesse.

Meer weten over Railcenters Asset Ontwikkeling? Neem contact met ons op en we bespreken samen met jou de mogelijkheden.