Verkort coronaprotocol Railcenter

Welkom bij Railcenter! We zijn blij je te mogen verwelkomen. In verband met alle geldende maatregelen hebben ook wij onze huisregels moeten aanpassen. We vragen je vriendelijk hier kennis van te nemen en deze op te volgen.

Verkort Protocol – 26 september 2021

Corona huisregels Railcenter

 • Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
 • Iedereen is welkom, mits klachtenvrij.
 • Je houdt zoveel mogelijk afstand tot anderen, liefst 1,5 m.
 • Je wast regelmatig en goed je handen.
 • Je blijft in ieder geval thuis als:
  • je coronaklachten hebt of positief bent getest;
  • je huisgenoot positief is getest op corona of (koorts)klachten heeft;
  • bij twijfel doe je de quarantainecheck.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen.
 • Je spreekt anderen aan op het naleven van deze richtlijnen.
 • Railcenter is rookvrij. Enkel binnen de afgezette zones mag gerookt worden.

Uitgangspunten

 • Veiligheid staat te allen tijde voorop.
 • De richtlijnen van het RIVM zijn leidend.
 • Iedereen gebruikt zoveel mogelijk het gezond verstand.

Lessen volgen

Bij binnenkomst of aanvang les/bijeenkomst wordt iedereen actief bevraagd op de gezondheid. Indien iemand coronasymptomen vertoont dan wordt diegene alsnog medegedeeld Railcenter te verlaten.

Vacature: Opleider/ontwikkelaar Energievoorziening

Voor onze afdeling Energievoorziening zijn wij op zoek naar een Opleider/ontwikkelaar. Interesse? Klik dan hier om naar onze vacaturepagina te gaan!

Vacature: Adviseur leren en ontwikkelen

Voor onze afdeling Management en Organisatie zijn wij op zoek naar een Adviseur leren en ontwikkelen. Interesse? Klik dan hier om naar onze vacaturepagina te gaan!

Uitbreiding van alle praktijkopleidingen

Op vrijdag 13 augustus heeft onze regering bekendgemaakt dat de 1,5 meter-maatregel binnen het mbo en hoger onderwijs met de nodige voorzichtigheid kan worden losgelaten.

Voor Railcenter geldt dat we dit beleid gaan toepassen op de praktijkopleidingen. Dit betekent dat we het aantal deelnemers per opleiding gaan vergroten. Hierbij worden uiteraard alle maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen in acht genomen. Dat betekent dat we opleiders en deelnemers, daar waar we de 1,5 meter-maatregel niet kunnen waarborgen, verplichten om in de praktijklokalen en bij verplaatsingen een mondkapje te dragen.

Voor het najaar komen dus extra plaatsen op praktijkopleidingen beschikbaar. Om de vrijgekomen capaciteit zoveel mogelijk te benutten, stellen wij het openstellen van het opleidingsaanbod voor 2022 nog even uit.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Vacature: Adviseur Digitaal Leren en Ontwikkelen

Voor onze afdeling Management en Organisatie zijn wij op zoek naar een Adviseur Digitaal Leren en Ontwikkelen. Interesse? Klik dan hier om naar onze vacaturepagina te gaan!

Wijziging tarieven opleidingen per 1 juli 2021

Jaarlijks worden per 1 juli de tarieven van ons vaste opleidingsaanbod aangepast.

Hierbij wordt gekeken naar de stijging van de kosten van levensonderhoud (CPB – CPI Consumentenprijsindexcijfer alle huishoudens) en de gerealiseerde cao-loonstijging.

Deze stijgingen bedragen:

 • De inflatie in de periode juli 2020– juni 2021: 1,30%
 • De cao-loonstijging per 1 januari 2021 van 2%

Gezien de stijgende kosten heeft het bestuur van de stichting Railcenter besloten de (uur)tarieven per 1 juli 2021 te verhogen met 2,5%. Dit komt neer op een prijsaanpassing van ons opleidingsaanbod van gemiddeld 2,1%.

De nieuwe prijzen van de opleidingen staan inmiddels op de website.

E-learningmodule afgerond!

Arjen Nieuwenburg en Hans Haselager van Strukton Rail horen bij de eerste Technisch Leiders Baan die hun e-learningmodule hebben afgerond.

De module gaat in op de rol en verantwoordelijkheden van de TLB, het nieuwe NG2.0 wissel en de regelgeving die voor hun taak van belang is.

Arjen: “Hoe mooi is dat: de e-learningmodule is goed opgezet, leerzaam, je kunt ervaringen delen en het zet je aan het denken. Ook al is het pittige lesstof, het is goed te doen.”

Hans: “Ik vond het boven verwachting leuk. Ik ben zelf niet zo van de e-learning, maar in dit geval zat er veel afwisseling en interactie in. Ik was echt serieus met het buitengebeuren bezig. In ieder geval ga ik binnenkort nog wat onderwerpen verder bestuderen!”

Weer een stap in het vergroten van vakmanschap in het spoor!

#railcenter #samenvoorhetspoor #spoorsector #spoor #railinfra #strukton

Praktijkopleidingen en examens gaan onverminderd door!

Op dinsdag 23 februari heeft onze regering bekendgemaakt dat de huidige lockdown tot tenminste 15 maart wordt verlengd. Er zijn enkele versoepelingen aangekondigd, maar die leiden helaas nog niet tot het kunnen geven van klassikale opleidingen, hoe graag we dat ook zouden willen.

Voor Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering betekent dit dat het huidige beleid wordt voortgezet en onze praktijkopleidingen en examens grotendeels nog steeds gewoon door kunnen gaan! Voorlopig tot en met 12 maart.

Hierbij worden uiteraard alle maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen in acht genomen. Daarnaast bieden wij een aantal opleidingen inmiddels ook online aan. De klassikale opleidingen gaan voorlopig helaas niet door.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!