Save the date: Congres risicobesluitvorming

Railcenter organiseert op 21 maart 2019 een congres over risicobesluitvorming. Ben jij er bij?

Klik op de onderstaande afbeelding om je in te schrijven!

Pensioen Albert Harmsen: opleider met spoorhart

Na 43 jaar werkzaam te zijn geweest in de spoorsector heeft Albert Harmsen op 15 november afscheid genomen als opleider van Railcenter. Zijn carrière begon in 1975 bij de Dienst van Exploitatie Rotterdam Goederen. Daarna passeerden vele spoorfuncties, van stationsassistent tot machinist van het Groot Mechanisch Gereedschap. In 1986 maakte Albert de overstap naar Wegonderhoud en vanaf 1992 was hij werkzaam als opleider Baan en Veiligheid. Al snel ontwikkelde Albert zich tot specialist op het gebied van werkplekbeveiliging. De vele deelnemers die Albert de afgelopen jaren heeft opgeleid  zijn lovend over zijn grote deskundigheid en waarderen zijn wijze van lesgeven. Als je van Albert een opleiding of herinstructie kreeg kon je wat leren. De collega’s van Railcenter zullen Albert gaan missen en wensen hem en zijn vrouw een fijne tijd toe!

Opening ERTMS Center

Railforum en Railcenter lanceren Spooragenda.nl

Vanaf begin september is de website Spooragenda.nl in de lucht en steeds meer spoormensen ontdekken en gebruiken de website. De website is ontwikkeld om het overzicht aan seminars, congressen en andere kennisevenementen overzichtelijker te maken. Railforum en Railcenter hebben de website ontwikkeld, maar iedereen is welkom om evenementen aan de agenda toe te voegen. Zo wordt de website een soort landingspagina voor alle rail-events. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Kijk dan op spooragenda.nl!

Vacature: examinator Veiligheidscommunicatie

Per 1 mei 2019 wil de Spoorinfra-branche meer aandacht geven aan het volgen van de gespreksregels van veiligheidscommunicatie. De geldigheid van het certificaat Veiligheidscommunicatie wordt beperkt tot 3 jaar.
Vanwege nieuwe certificeringseisen aan veiligheidscommunicatie zal het aantal examens veiligheidscommunicatie in 2019 verveelvoudigen. Hiervoor is Stichting railAlert op zoek naar nieuwe examinatoren.

Meer informatie en de sollicitatieprocedure zijn te vinden in dit document.

Vakdag Baan ProRail groot succes!