Even voorstellen: Hanneke Jansen

Afgelopen maand is Hanneke Jansen bij Railcenter gestart als Manager Veiligheid. Hanneke stuurt het team aan dat de opleidingen voor veiligheid ontwikkelt en verzorgt. Wij zijn heel blij met haar komst en kijken uit naar een mooie samenwerking.

Hanneke: ‘Ik ben positief verrast door de dynamiek en gedrevenheid die ik bij Railcenter ervaar. Een belangrijke voorwaarde om het spoor beter en veiliger te maken. Helaas zijn er nog steeds teveel (bijna-)incidenten aan het spoor. Het is dan ook enorm belangrijk om het veiligheidsbewustzijn in de hele keten te vergroten. Niet alleen bij de mensen die buiten werken, maar ook bij diegenen die van binnenuit de voorwaarden meegeven. Veiligheid raakt iedereen. Het is belangrijk om dat bewustzijn te creëren en iedereen daar individueel in te raken. Ik wil me daar vol voor inzetten!’

Railcenter is dé plek die vakmanschapsontwikkeling, technologie en vakmensen met liefde voor het spoor met elkaar verbindt. Benieuwd wat we jou te bieden hebben? Neem dan gerust contact met ons op!

Vacature: Adviseur Leren en Ontwikkelen

Voor onze afdeling Management en Organisatie zijn wij op zoek naar een Adviseur Leren en Ontwikkelen. Interesse? Klik dan hier om naar onze vacaturepagina te gaan!

Afscheid van een goeroe!?!

Op donderdag 31 oktober namen we in het bijzijn van veel (ex)collega’s afscheid van Martin Hartensveld. Hij gaat, na bijna 43 jaar werken in de spoorsector, van zijn welverdiende pensioen genieten. Martin startte in 1977 bij de NS als aspirant vakman, was ruim 10 jaar bedrijfsopleider bij NS Opleidingen en werkte vanaf 2001 als programmamanager bij Railcenter (toen nog Railinfra Opleidingen). In die rol was hij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de afdelingen Spoorbouw/Kunstwerken en Veiligheid. Hij was de trekker van het monsterproject ‘Digitaal Veiligheidspaspoort’, dat in 2012 startte en waar al ruim 88.000 medewerkers uit de branche aan hebben deelgenomen. We gaan zijn kennis en kunde heel erg missen, maar vooral ook zijn humor en warmte. We wensen hem samen met zijn gezin nog veel fijne en gezonde jaren toe!

Een coach voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling!

Wil je krachtiger en effectiever functioneren? En ben je bereid om een kritische blik in de spiegel te werpen? Een coach van Railcenter daagt je uit, persoonlijk en doelgericht.

Waarom een coach van Railcenter?

  • Goed opgeleide, professionele coaches
  • Onze coaches kennen de railinfra sector van binnen uit
  • Coaching voor iedereen in uitvoerende, ondersteunende en leidinggevende functies

Meer weten? Klik hier!

Vacature: Opleider Treinbeveiliging

Wegens grote vraag naar onze opleidingen zijn wij op zoek naar een opleider die ervaring heeft op het gebied van Treinbeveiliging. Klik hier om naar onze vacaturepagina te gaan.

Afscheid van Willem Brummel

Geen wijziging tarieven per 1 juli 2019

Jaarlijks worden per 1 juli de prijzen van ons vaste opleidingsaanbod aangepast.

Hierbij wordt gekeken naar de verwachte stijging van de kosten van levensonderhoud (CPB CPI Consumentenprijsindexcijfer alle huishoudens) en de loonstijging.

Ondanks de hogere kosten heeft het bestuur van de stichting Railcenter besloten om, gezien de positieve financiële situatie, de tarieven voor het opleidingsseizoen 1 juli 2019 – 30 juni 2020 niet te wijzigen.

Een klein aantal opleidingsprijzen is toch aangepast. Dit is het gevolg van een wijziging van de duur van de opleiding en/of groepsgrootte.