IRSE Dutch Section viert 15-jarig jubileum bij Railcenter

De IRSE Dutch Section bestaat 15 jaar; een mijlpaal die dit instituut vierde tijdens hun congres bij Railcenter op 22 september. Dat deze bijeenkomst bij Railcenter plaatsvond, zien wij als zeer positief. Aangezien de belangen van Railcenter en IRSE goed op elkaar aansluiten, zijn er veel mogelijkheden om elkaar te versterken in het streven naar verdere verbinding en samenwerking binnen de sector.

 

Jubileumevent

Tijdens het jubileumevent waren er uiteenlopende presentaties en pitches, van zowel gevestigde als jonge leden waardoor er een interessante kennisuitwisseling plaatsvond.

Aan het eind van de middag werd Railcenter-directeur Henk van Oostveen onverwacht benoemd tot IRSE Companion. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van Steve Boshier (IRSE President 2023-2024) die speciaal voor dit jubileum overkwam uit Australië.

De onderscheiding tot IRSE Companion is een eervolle titel die wordt uitgereikt aan personen die, door hun verbondenheid met het beroep, of door hun bekleden van een vooraanstaande positie, de doelstellingen van de instelling willen bevorderen en (naar de mening van de Raad) een dergelijke toelating waard zijn. Er zijn per land slechts enkele IRSE Companions.

Met dank aan Ben van Schijndel voor de nominatie namens IRSE Nederland.

 

 

Over IRSE

IRSE, the Institution of Railway Signal Engineers, ofwel het Instituut voor Treinbeveiliging en Telecommunicatie Ingenieurs, is een van oorsprong Engelse organisatie met als doelstelling het bevorderen en verspreiden van de kennis van treinbeveiliging, ofwel spoorweg beveiligings- en beheersingssystemen in de breedste zin van het woord.

Het IRSE is een non-profit organisatie, met secties over de gehele wereld. De IRSE Dutch Section behartigt de belangen van de Nederlandstalige IRSE leden, voornamelijk woonachtig in de Benelux. De IRSE heeft een aantal prijzen en onderscheidingen die excellentie vieren, collega’s inspireren en de instelling promoten op het gebied van treincontrole- en communicatiesysteemtechniek.