Samen voor betrouwbaar spoor

Betrouwbaar spoor, dat willen we allemaal. Geen last meer van stroomstoring, kapotte bovenleiding, seinstoring.. In de railinfra sector doen we er alles aan om dit doel te behalen.
Maar weten je collega’s wat jij doet? En wat doen zij eigenlijk precies?

Pax Peter Wesselink en Tamara Lee de Wild van de afdeling Operatie en Onderhoud (O&O) van ProRail Randstad Zuid organiseerden een teamdag bij Railcenter, met als thema Betrouwbaar spoor. Inspecteurs, contractmanagers, secretariaat, tracé-managers, vakdeskundigen, iedereen werd ingedeeld in gemengde groepen. Voor ieder de kans om breder te kijken dan het eigen vakgebied.

Railcenter bood begeleiding bij een aantal simulaties van werkzaamheden die vaak voorkomen, zoals wissels vervangen, kabels lassen en het meten van relais.

Alfred Advokaat – inspecteur Baan: “Bij het in elkaar zetten van de Austrorollen vertelde ik mijn collega’s waar wij als inspecteur Baan naar kijken. En voor mij was de simulatie van Seinwezen een eye-opener. Ik wilde een nieuw lampje indraaien maar de opleider vroeg: ‘Zullen we eerst meten of het lampje stroom heeft?’ Ik weet nu wat een seinstoring kan betekenen.
Bij het spel Zevenaar moesten we als team de infra van het station aanleggen en daarna de dienstregeling testen. Ik heb gemerkt dat je automatisch als eerste je eigen belang voorop stelt. Maar om een goed resultaat te bereiken kun je beter starten vanuit een gezamenlijk einddoel.“

Nanning Dijkstra – inspecteur ondergrondse infra: “Bij de simulatie van het wissel vervangen krijg je het hele proces mee. Je ziet 10 man aan het werk en er is maar één man fysiek buiten aan het spoor bezig. Ik wist dat het complex was, maar nu weet ik waar bepaalde onderdelen voor zijn en dat maakt het erg leuk.”

Al met al een geslaagde dag. Want niet alleen de techniek, maar ook netwerken en teambuilding waren belangrijke doelen van de teamdag.
Wil je ook een teamdag bij Railcenter organiseren? Neem dan contact op met wiljo.florijn@railcenter.nl