InnoRail: Spoorstaven

Meer

Begint over 18 Dagen, 22 Uren

14 juni 2018 08:30 - 16:30

Spoorstaven: van overzicht en inzicht in het gedrag naar uitzicht op betere performance

Een spoorstaaf is een bijzonder belangrijk en kwetsbaar onderdeel in het spoorsysteem. Er wordt veel over gesproken en veel gezocht en onderzocht om tot verbetering te komen. Gezamenlijk kunnen én moeten we de performance van de spoorstaaf verbeteren. Kennisuitwisseling is essentieel tot innovatieve ideeën en oplossingen te komen.
Op 14 juni willen we hier een flinke aanzet toe geven door de aanwezige kennis te delen en jullie te vragen dat ook te doen. Een uitdaging hierbij is onderscheid te (kunnen) maken tussen fact & fiction en fact & feeling.

Voorlopig programma

  • De dag wordt om 08.30 uur geopend door dagvoorzitter Jaco ter Wal.
  • Martin Hiensch (DEKRA) geeft een overzicht van de invloeden op spoorstaven.
  • De Oostenrijkse Röhrig Sören (Voestalpine Oostenrijk en Austrian University of Technology) komt spreken over de ontwikkeling van nieuwe spoorstaafkwaliteit.
  • Jakko van der Stelt (DEKRA) neemt ons mee in de wereld van schadeonderzoek.
  • Bart Schotsman (ProRail) introduceert het wetenschappelijke perspectief waarna er vanuit VolkerRail en Strukton iets verteld zal worden over het effect van de contractvorm op de kwetsbaarheid van spoorstaven.
  • Na de lunch organiseert Wouter Lampe (Voestalpine Railpro) een rondleiding door de freesfabriek (ES-las fabriek) en eveneens twee workshops over corrosie en de levensduur van spoorstaven.
  • Martine Teijgeler (ProRail) zal ingaan op detecteerbaarheid, regelgeving, processen en technieken aan de hand van praktijkvoorbeelden.
  • De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij ook ruimte is voor vragen en opmerkingen uit de zaal.

14 juni 2018 (hele dag van 08.30 uur tot 16.30 uur)              

Voestalpine Railpro BV
Nieuwe Crailoseweg 8 (navigatie nummer 6 invoeren)
Hilversum

Het uitnodigingssysteem (via Outlook) voor de netwerkbijeenkomsten van InnoRail is losgelaten. Dit is hoe je vanaf nu wordt uitgenodigd voor deze bijeenkomsten. Wil je deelnemen? Meld je dan aan via de aanmeldbutton. Tot ziens op 14 juni!

Aanmelden