InnoRail: Meer ruimte op het spoor – tijd voor onderhoud

Meer

Begint over 29 Dagen, 1 Uur

18 oktober 2018 12:00 - 17:00

Meer ruimte op het spoor – tijd voor onderhoud
Bij het onderhouden van onze assets is er (soms) nog maar weinig tijd beschikbaar om ook daadwerkelijk onderhoudswerkzaamheden aan het spoor te kunnen verrichten. Wat is er mogelijk om dat te verbeteren? Wat zijn de grote knelpunten? En hoe pakken we deze aan? En hoe borgen we dan de veiligheid?

Programma
We beginnen de netwerksessie om 12:00u met een gezamenlijke lunch. Om 13:00u trapt Johan Schaap (manager Infrabeschikbaarheid ProRail) de dag af.
Aan de exacte invulling het programma wordt nog hard gewerkt. Onderwerpen die in ieder geval aan bod zullen komen:

  • Toekomstbestendig Werken aan het Spoor (TWAS): meer mobiliteit door een andere manier van plannen, uitvoeren en besturen van werkzaamheden aan het spoor (door Paul Ammerlaan en Eric Thieme (ProRail))
  • Hoe werkt het planningsproces (van lange naar korte termijn) (ProRail)
  • Digitale innovaties om sneller én veiliger te werken aan het spoor
    • Demonstratie van innovaties: ATWS 3000 (Automatic Track Warning System 3000), een nieuw mobiel en draadloos systeem wat een geluid- en lichtsignaal geeft als er een trein aankomt op het traject waar gewerkt wordt door Lex van der Poel (Dual Inventive)
    • Snel en veilig werken aan het spoor: DDIO (datagedreven infra-omtrekkingen): op basis van geautomatiseerde algoritmes een WBI (werktuigbeveiligingsdocument) maken (ProRail)

Er is zoveel te melden! We zijn hierdoor nog met de verschillende sprekers/partijen aan het afstemmen over hun bijdrage. Zodra het exacte programma bekend is, zullen we dit via deze site en mailing communiceren! Interessant wordt het zeker, dus je kunt je alvast aanmelden!

Tot ziens op 18 oktober!

Aanmelden