InnoRail: Onderweg naar een duurzaam en leefbaar spoor

Meer

Begint over 12 Dagen, 15 Uren

29 november 2018 09:00 - 17:00

We zijn continu bezig het spoor te verbeteren. Bij elke verbeterslag plaatsen we nog steeds veel nieuwe materialen en wordt oud materiaal afgevoerd. In een wereld waar grondstoffen eindig zijn, is het van belang er zuinig mee om te gaan.

Circulaire economie poogt om alle lineaire (grondstof)ketens rond te maken. De een z’n afval is de ander z’n grondstof. Zo zijn er elementen van ballast die hergebruikt kunnen worden bij in asfalt. Of denk aan pannen gemaakt van oude spoorstaven.

Stiekem zijn we als sector al heel duurzaam. Alles voor het spoor wordt ontwikkeld met een zo lang mogelijke levensduur en er wordt al veel gerecycled. Tijdens deze bijeenkomst zullen we je laten zien waar we al goed bezig zijn op het spoor. Maar we werpen ook een licht op waar nog kansen aan te grijpen zijn. Ter inspiratie geven we je voorbeelden uit andere sectoren.

Uiteindelijk kunnen we met z’n allen aan de slag met het dichten van de ketens. Dit gaan we echter niet verzinnen door naar presentaties te kijken. Dus gaan we ook aan de slag. Zo is er een markt waar innovators hun circulaire oplossingen demonstreren en krijgt u een spoedcursus biomimicry.

PROGRAMMA 29 NOVEMBER

We bouwen voort op de bijeenkomst van 8 maart. Dit doen we uitgebreid en gieten we daarom in een hele dag! We belichten uitgebreid de duurzaamheid van het spoor, met onder andere een bijdrage van de technische trainees van ProRail. Aan de exacte invulling wordt nog gewerkt, maar hierbij alvast een globale opzet:

09:00     Inloop

09:30     Aftrap door dagvoorzitter Jaco ter Wal

Introductie – wat is circulaire economie?

Ted talks van innovators

12:30     Lunch en parade van innovators

13:30     Drie parallelle sessies (waarvan één door de technische trainees van ProRail)

16:30     Wrap up

17:00     Borrel

Graag tot ziens op 29 november bij Railcenter in Amersfoort.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de aanmeldbutton.

Aanmelden