VMBO Amersfoort On Stage
‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’ Deze slogan vind je op de website van On Stage, een landelijk project dat VMBO-leerlingen kennis laat maken met het bedrijfsleven en hen helpt bij de  keuze voor een beroep of vervolgopleiding. Daarnaast bouwen de leerlingen een duurzaam netwerk op dat van pas komt bij het zoeken naar een stageplaats en wie weet een echte baan!

Railcenter neemt,  samen met ProRail,  deel aan de Amersfoortse editie van On Stage. Het project bestaat grofweg uit twee evenementen: het ‘Beroepenfeest’ en de ‘Doe Dag’.
Op het Beroepenfeest presenteren Amersfoortse bedrijven zich met wervende acties aan de VMBO-leerlingen, de bedrijven gaan naar de school. Railcenter en ProRail waren daar op 8 maart te gast en pakten uit met een mooie stand.

Op de Doe Dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij het bedrijf waarmee de klik tijdens het Beroepenfeest het grootst was.  En zo ontving Railcenter op 22 maart 30 Amersfoortse VMBO-leerlingen voor een rondleiding en liet het hen kennis maken met de railinfra. Mark Jansen, uitvoerder bij ASSET Rail, liet de jongelui kennis maken met het werk van de monteur Baan. Een van de leerlingen riep ‘nog nooit zo’n zware baco in zijn handen te hebben gehad’. Andere leerlingen vonden het verrassend dat er zo veel ICT achter de systemen schuilgaat en dat maakte het voor enkelen extra interessant.

Hopelijk zien we de leerlingen nog eens terug. Als stagiair, voor het volgen van een opleiding tot monteur of misschien zelfs wel als nieuwe collega!