Studenten Infra- Grond-, Weg, en Waterbouw leren basis Railtechniek

Om jongeren laagdrempelig kennis te laten maken met de railinfra, doorloopt jaarlijks (ten minste) een groep mbo-studenten van het Deltion College de keuzemodule Introductie Railtechniek. In deze module, ontwikkeld door Railcenter i.s.m. o.a. het Deltion College, leren zij eerst klassikaal de basistheorie in Zwolle, gevolgd door een praktijkdag bij Railcenter.

Dit schooljaar doorliepen 15 tweedejaars studenten Infra- Grond-, Weg, en Waterbouw deze introductiemodule. Zij waren onlangs bij Railcenter om hun opgedane kennis in praktijk te brengen. Tijd voor de groep om de handen uit de mouwen te steken dus!

Onder het toeziend oog van meerdere opleiders gingen zij railboren, elektrische verbindingen plaatsen en aan de slag met maatvoering. De medewerkers van de Incidentenbestrijding van ProRail die aan het werk waren bij het bovenleidingpracticum lieten de jongeren ook meteen zien waar zij mee bezig waren. Ten slotte mocht de groep nog een kijkje nemen in de aanwezige Unimog.

Na een leerzame praktijkdag reisde de groep, uiteraard met de trein, terug richting Zwolle. We hopen ze later terug te zien, werkend in onze sector!