‘Ik dacht dat het spoor saai was, maar ze hebben zelfs een kantine’

In oktober en november zijn 130 vmbo-leerlingen bij Railcenter geweest om de spoorwereld te beleven. Railcenter heeft, samen met Stichting Technotrend, met behulp van een subsidie van de gemeente Amersfoort een rijk programma ontwikkeld. Vakcollege Maarsbergen, Corderius College en Trivium College kwamen met hun vmbo-leerlingen (basis- en kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg) op bezoek. De leerlingen hebben in de onderbouw én in de bovenbouw drie lessen over duurzaamheid en de spoorwereld waarbij ze twee keer een bezoek brengen aan Railcenter.

De onderbouwleerlingen mochten onder andere een miniatuur spoorbaan buiten dienst stellen, wissels krukken en twee kabels verbinden. Deze 12-jarigen hadden door Covid-19 al twee jaar nauwelijks excursies gehad en waren blij dat zij op pad konden. Nadat ze hun PBM’s aan hadden getrokken, mochten ze onder leiding van incidentenbestrijding de Unimog besturen met de afstandsbediening. Zélfs als de rest van de klas in de trein erachter zat. Ook hebben ze mogen zien hoe een stellage opgetild werd door de vijzels uit de gereedschapswagen. Zelf op de bestuurdersstoel zitten vonden ze geweldig. Twee jongens tegen elkaar nadat ze in de ‘kantine’ van de gereedschapswagen mochten zitten: ‘Ik dacht dat het spoor saai was, maar ze hebben zelfs een kantine’.

#railcenter #samenvoorhetspoor #spoorsector #spoor #railinfra #vakcollege #maarsbergen #trivium #corderius #college #gemeenteamersfoort #incidentenbestrijding #prorail #unimog