Adieu 2016, welkom 2017

kerstboomrailcenter

December. Traditioneel de tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar wat komen gaat. Voor Railcenter geldt 2016 zelfs als een historisch jaar. We hebben een nieuwe naam: Railcenter. De eerste schop ging de grond in voor ons nieuwe pand, we ontvingen ruim 12.000 deelnemers en we breidden onze faciliteiten uit met een paar technische hoogstandjes, zoals het onderstation van de toekomst en het Nieuwe Generatie-wissel. Kortom: Veel ontwikkelingen in een korte tijd.

Ook volgend jaar zitten we niet stil. Voor 2017 hebben we ambitieuze plannen waarmee we de railinfrasector nog meer tastbaar maken. Met veel plezier vertel ik nu alvast over deze plannen.

Vakmanschapsontwikkeling naar een hoger niveau

Om bij te dragen aan betere presentaties op het spoor werken onze opleiders en opleidingsadviseurs dagelijks aan optimalisatie van het opleidingsaanbod. Denk hierbij aan meer digitalisering en het zoeken naar de juiste aansluiting van de opleidingen bij de praktijk en actualiteit. Daarnaast hebben we samen met ProRail, Stichting railAlert en diverse spooraannemers het plan opgevat om technisch vakmanschap naar een hoger niveau te tillen: Van aandacht voor het detail naar samenhang, van solistisch optreden naar samenwerking en van leren naar blijvend ontwikkelen. Veel meer hierover in 2017.

Kom langs. Genoeg te doen!

In juni is ons nieuwe pand gereed en kunnen we gebruik gaan maken van alle faciliteiten die dit ons biedt. Railcenter vormt vanaf dan dé plek waar alle spoorprofessionals elkaar ontmoeten. De reden van je komst kan variëren van een bezoek aan een van de Railcafe’s met inspirerende sprekers tot een rondleiding, deelname aan een klantendag of congres. Houd de agenda op onze site in de gaten en meld je aan voor een bijeenkomst die jou aanspreekt!

Jouw idee in de etalage

We hebben grootse ambities met ons nieuwe pand. Naast een mooie buitenkant willen we ook een bruisende binnenkant. Alles ademt straks een-en-al spoor. Ons doel: Alle bezoekers verlaten ons pand met een wauw-gevoel. Wauw in de zin van trots. Trots dat je in de spoorsector werkt, omdat daar zo veel gebeurt. En al dat gebeuren laten wij zien. Denk hierbij aan ontwikkelingen op het gebied van techniek, duurzaamheid en samenhang in de keten. Wij exposeren dit op een aansprekende manier. En we doen dit, samen met jullie, onze partners. Bij deze dan ook de oproep tot samenwerking. Houd jij je bezig met zaken die interessant zijn voor de sector? En heb jij hier mooie dingen over te vertellen of om te laten zien? Meld het ons, dan gaan we er samen mee aan de slag!

Maar voordat het allemaal zover is. Voordat ik jullie wederom verwelkom bij Railcenter en uitkijk naar nieuwe verrassende samenwerkingen, genieten we eerst van de feestdagen. Ik wens iedereen dan ook een heel fijn kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Met vriendelijke groet,
Willem Brummel
Directeur Railcenter