UIC World Congress on Rail Training, Talent and Development

6e UIC WCRT: leren van de COVID-pandemie

De 6e editie van het tweejaarlijkse UIC World Congress on Rail Training, Talent and Development zit erop. 160 collega’s uit 41 landen kwamen in Parijs bijeen om elkaar te laten zien hoe er in de railsector wordt geleerd.

Jos Gabriëls (lid bestuurscomité UIC Talent & Expertise Development Platform en Manager L&D bij Railcenter) kijkt terug op een uitstekend congres: “Dit jaar stonden veel bijdragen in het teken van de lessons learned van de COVID-pandemie. Overal ter wereld zijn de digitale leermiddelen in een stroomversnelling geraakt, denk hierbij vooral aan simulaties en VR.

Er zijn veel programma’s ontwikkeld voor machinisten, maar ook was er een mooie presentatie over hoe je in een virtuele wereld tunnel-technische problemen kunt oplossen. In Oostenrijk is een opleiding ontwikkeld voor opleiders waarin zij leren instructiefilmpjes, 3D-omgevingen en een VR-model van een technische installatie te maken. Uit onderzoek is gebleken dat opleiders deze nieuwe didactische middelen omarmen en direct toepassen in hun praktijk.”

foto: openingsspeech Trainrail Hackaton door Rail Ambassador of the European Year of Youth Marleen van de Kerkhof.