Vips op bezoek bij Railcenter

Vips op bezoek bij Railcenter

Wij mochten de volgende vips ontvangen: 6 leerlingen van basisschool Leonardo Harderwijk. Na weken op school de ins en outs van het spoor te hebben geleerd, kwamen zij vorige week bij Railcenter langs om de theorie om te zetten naar praktijk.

“Ik was positief verbaasd en onder de indruk van wat deze kids in korte tijd hebben geleerd. Ze wisten mij van alles te vertellen over seinen, wissels en andreaskruizen op de overwegen. De eerste stop was ons vrijebaanlokaal, waar de leerlingen als echte treindienstleiders aan de slag mochten. Zelf rijwegen instellen en treinen van A naar B laten rijden was ontzettend leuk. Vervolgens gingen de helmen op en de hesjes aan, om onder begeleiding naar buiten te gaan.

Als dit onze toekomst is, dan heb ik er alle vertrouwen in dat het goedkomt! Naast dat ze ontzettend intelligent zijn, kunnen ze namelijk ook hard werken. Dat laatste werd bewezen in de wisselloods, toen ze stuk voor stuk met de hand een wissel hebben laten omlopen. Moe maar voldaan gingen ze met de trein weer terug naar Harderwijk.” – Wendy den Besten

Na afloop hoorden wij over de geweldige NS-conductrice die op de terugweg naar huis alle kids liet assisteren met het openen en sluiten van de deuren en checken of de trein veilig weg kon. “Dit was echt de klap op de vuurpijl na de mooie rondleiding die we bij Railcenter hadden gehad!”