Vakdag Baan ProRail groot succes!

Vorige week heeft bij Railcenter de Vakdag Baan ProRail plaatsgevonden. Inspecteurs, Vakdeskundigen en Systeemspecialisten van ProRail en opleiders van Railcenter waren aanwezig. Ze wisselden actuele kennis en ervaring uit onder leiding van deskundige workshopleiders. De deelnemers waren erg enthousiast: “Het is goed dat alle vakmensen van Baan aanwezig zijn. Je hoort op zo’n dag de verschillende interpretaties vanuit de diverse functies. De onderlinge interactie werkt super.”

Een aantal maanden geleden kregen alle deelnemers bij de voorbereiding van de vakdag door Railcenter een e-mail met de vraag welke onderwerpen ze interessant zouden vinden voor de vakdag. Meer dan 35 suggesties voor onderwerpen kwamen binnen. De Werkgroep Leerlijn Baan van ProRail heeft hieruit een keuze voor de workshops gemaakt: Instandhoudingsspecificaties (IHS) spoor en wissels, Geometrie van wisseldelen en Ultrasoon inspectie bij wissels en spoor.

De deelnemers reageerden positief: “Fijn om uitleg te krijgen én ook praktijkervaring op te doen!” en “Ik heb veel geleerd over de nieuwe IHS en onderhoud van wissels bij de puntstukken. En ik heb zelf een ultrasoon handmeting gedaan bij een spoorstaafgebrek en weet nu hoe lastig en arbeidsintensief het is.”