Perrongeluk: mini-speelfilm over veiligheid

Vanaf vandaag is de film Perrongeluk weer te zien. Een maand geleden beleefde deze film hier al de première, maar enkele dagen later vond een zeer ernstig ongeval plaats. Dit ongeval vond plaats tijdens spoorwerkzaamheden en had helaas een zeer tragische afloop. Dit heeft ons toen doen besluiten om de film direct offline te halen.  In overleg met de directie van S-Rail, het bedrijf waar de omgekomen spoormedewerker werkzaam was, hebben we besloten de film opnieuw online te zetten. Arbeidsveiligheid is te belangrijk om onbesproken te blijven, temeer omdat zich vorige week opnieuw een ernstig incident heeft voorgedaan.

Veiligheid op het spoor gaat boven alles.  Deze uitspraak staat in onze sector nergens ter discussie. Toch? Maar juist omdat we veiligheid zo vanzelfsprekend vinden, praten we er misschien te weinig met elkaar over, terwijl continue aandacht voor veiligheid wel nodig is om alert te blijven.

Perrongeluk is een mini-speelfilm over veiligheid. Het verhaal gaat over de complexiteit, de keten van afhankelijkheden in de spoorsector en over andere factoren die kunnen leiden tot een incident. Het scenario is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.  De film is bedoeld voor  spoormannen en –vrouwen die buiten aan het werk zijn én voor hun kantoorcollega’s die werken voorbereiden en planningen opstellen.

De film en de bijbehorende handleiding zijn op ons YouTube-kanaal beschikbaar voor alle spoorprofessionals. We maakten dit verhaal  om  iedereen in de spoorsector aan te sporen met elkaar over veiligheid in gesprek te gaan en te blijven.  Je kunt de film ook delen via social media. Mocht je na het zien van deze film vragen hebben, stuur dan een mailtje naar info@railcenter.nl. We beantwoorden graag je vraag en kunnen ook jouw organisatie ondersteunen bij het onder de aandacht brengen van het belang van veiligheid.

Handleiding (PDF) Perrongeluk voor begeleiders: download