Nieuw keuzedeel Railtechniek

Speciaal voor studenten van het Tech College in Amersfoort (ROC Midden Nederland), die de opleiding Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek niveau 2, 3 en 4 volgen, is een nieuw keuzedeel ontwikkeld.  Dit keuzedeel Railtechniek is in samenwerking met Van Gelder Rail, Strukton Rail, VolkerRail, BAM Infra Rail​ en ProRail tot stand gekomen. Op woensdagmiddag 19 september bezochten 130 studenten Railcenter om te ontdekken wat ze tijdens dit keuzedeel kunnen leren. De stemming was goed tijdens de workshops! De jongeren waren enthousiast, stelden veel vragen en vonden de materie interessant.


Voor 25 studenten is het keuzedeel, dat vanaf medio oktober gevolgd kan worden, beschikbaar. Railcenter en alle deelnemende partijen zijn trots op deze mijlpaal, die na een lange voorbereiding is bereikt. In carrouselvorm mochten de jongeren  drie van de acht verschillende workshops volgen. Alle facetten uit de spoorsector kwamen aan bod, zodat ze een compleet beeld kregen van wat ze van het keuzedeel kunnen verwachten. De 16-jarige Dennis was enthousiast: ‘Ik heb nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken om een trein te laten rijden. Ik weet nog niet of ik het keuzedeel ga volgen, maar vond de workshops wel erg leuk!’


Het keuzedeel zal studenten nog meer richting geven aan hun opleiding. Na de opleiding kunnen ze zich nog meer onderscheiden van andere studenten. Ook komt het keuzedeel (mits dat met een voldoende is afgesloten) als vermelding op hun diploma. Voor alle deelnemende partijen is het een mooie kans om jongeren al tijdens hun opleiding met de railsector kennis te laten maken en binnen te halen.