Leren en toepassen

27, 28 en 33 jaar. Zoveel jaar ’spoorse’ werkervaring hebben de drie deelnemers van de opleiding Emplacementsbeveiliging EBI Lock 400. Gezamenlijk bijna 90 jaar werkervaring in één lokaal. En niet voor het eerst. Deze ervaren monteurs van BAM komen regelmatig bij Railcenter over de vloer voor  een van onze technische opleidingen. Deze keer komen zij voor de opleiding met de code 340.

Klein clubje in de lesbanken

Albert Nieuwenhuis is één van de twee opleiders van de 340. Hij leert zijn deelnemers in acht dagen tijd alle ins en outs van het emplacement beveiligingssysteem EBI Lock 400. Dit systeem wordt  momenteel toegepast op twee rangeerterreinen (grote Binckhorst in Den Haag en de remise van de sneltram in Utrecht) in Nederland . Weliswaar met een derde in aanbouw. Maar toch, niet wijdverspreid. En dus wordt deze opleiding maximaal één tot twee keer per jaar gegeven. De afgelopen drie jaar zijn 25 man bijgespijkerd over dit onderwerp. Best een selectief clubje.

Acht dagen later

Aan het einde van de opleiding weet de deelnemer precies hoe hij het EBI Lock 400 systeem goed kan onderhouden. En, niet onbelangrijk, kan herstellen. Om dit te kunnen, dompelen de opleiders de deelnemers volledig onder in de werking van systemen. Zoals Ebitrack2000 assentellers, Ebiscreen 300 en ga zo door (zie plaatje). Een ander belangrijk punt in de opleiding is dat onderhoudsmonteurs zich realiseren dat dit systeem werkt met behulp van netwerken en computers. Dit in tegenstelling tot de traditionele emplacementbeveiligingssystemen die vooral werken met B-relais.

Aan de slag

Eric, Justino en Wil, met hun jaren werkervaring,  zijn na deze acht lesdagen gereed om ‘buiten’ aan de slag te gaan. Ze vonden het pittig, maar ook erg zinvol. Eric:  “Acht dagen waren zeker nodig. Niet alleen voor de theorie, juist ook om alles uit te proberen in de praktijk. De combinatie van leren en proberen werkte.” Een leermethode waar wij bij Railcenter zeer veel waarde aan hechten.

Opleidingen bij Railcenter

Railcenter biedt meer dan 200 opleidingen: van mbo tot en met universitair niveau. Onze opleidingen zijn continu in ontwikkeling en daardoor sluiten ze altijd aan bij de dagelijkse praktijk. Wil je vrijblijvend van gedachten wisselen, advies ontvangen, of een opleiding vormgeven afgestemd op jouw specifieke situatie? Neem contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder.