Lustrumevent Minor Railtechniek

25 Oktober 2017

Woensdag 25 oktober wordt het lustrum van de minor Railtechniek in het Railcenter gevierd. (Oud)-studenten van de Hogeschool Utrecht (HU) vertellen waar ze terecht zijn gekomen en docenten geven aan wat zij als professional ieder jaar weer leren.

Vijf jaar minor Railtechniek
Vergrijzing, snelle technologische ontwikkelingen en de noodzaak voor steeds grotere investeringen in de railinfrastructuur beïnvloeden de toekomst van de spoorsector. Vijf jaar geleden was dit de aanleiding om als branche de handen ineen te slaan en de minor Railtechniek te ontwikkelen. Uitgangspunt: Studenten verbinden met de spoorsector, met als doel het aanbod van hoogopgeleide technici beter af te stemmen op de aankomende behoefte.

Lustrumevent
De minor Railtechniek heeft een brug geslagen tussen branche, onderwijs en studenten. Hoe we samen deze basis verstevigen en verder uitbouwen staat tijdens het Railminor lustrumevent centraal. Om de Railsector te helpen toekomstige veranderingen te duiden is Richard van Hooijdonk, Trendwatcher en Futurist uitgenodigd.

Het event vindt plaats in het splinternieuwe gebouw van Railcenter in Amersfoort.

Persoonlijke uitnodiging
(Oud) studenten en docenten hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De minor is een initiatief van onder andere Hogeschool Utrecht, ProRail, Movares, Arcadis, Strukton Rail en Railcenter.