InnoRail Netwerkdag

2 Februari 2017

09:00 / 16:00

Venue

Movares


Daalseplein 100

InnoRail


Organizer

Het centrale thema van deze netwerkdag is:

Wat zijn de diepere drijfveren van een advies- en ingenieursbureau om actief en creatief innovaties mogelijk te maken?  Wat heb je daar allemaal voor nodig? Welke houding en gedrag hoort daarbij? Wat zijn absolute randvoorwaarden om het mogelijk te maken?

Na het welkomstwoord zal Frits Verhees, Divisiedirecteur Mobiliteit, Ruimte & Infrastructuur, ons meenemen in de waarde van innovaties voor Movares. Daarna zal Pier Eringa, President directeur ProRail, het belang van innovaties voor de sector toelichten.

Frits Makkinga, Manager Innovatie en Business Development,  geeft een kleine inkijk in de unieke aanpak in het realiseren van innovaties. Daarna zullen we worden uitgenodigd dit te spiegelen aan de wijze waarop een ieder dat vormgeeft binnen zijn eigen organisatie. Everard van Rees, Projectmanager SysteemIntegratie en Beproevingsprogramma’s, zal zijn persoonlijke drijfveren geven in relatie tot zijn actieve betrokkenheid bij innovaties als Hyperloop en Airo City en waarom Movares hier tijd aan wil besteden.

Jacco Buisman, Directeur Commercie bij Movares, zal na de lunch zijn mening geven op de Marktvisie en ons als InnoRail uitdagen actief aan de slag te gaan met deze Marktvisie. De middag zal met name in het teken staan van een tweetal jonge innovators. Zij vertellen ons de ontwikkeling van idee tot realisatie. Waar loop je tegen aan? Welke beren op de weg zijn ze tegen gekomen? Waar staan ze nu? De innovaties zullen worden gereflecteerd door Corné van der Kraats, Business Development en Innovation van Strukton Rail, aan wie de innovatoren het stokje hebben overgedragen. In een afsluitende creatieve sessie zullen wij deze jonge innovatieve denkers ondersteunen in het verbeteren  van hun innovaties.

08.45 Inloop en koffie
09.00 Welkom en kennismaking door Jaco ter Wal
09.15 Frits Verhees –  de waarde van Innovatie voor Movares
09.30 Pier Eringa, President Directeur ProRail: het belang van innovaties voor de sector
10.00 Frits Makkinga : Movares aanpak innovaties “ Hoe heeft Movares ontwikkeling/Innovaties ingebed in haar organisatie”
10.30 Napraten met koffie (in Plint) : hoe pakken jullie het op? Delen van aanpak/Kunnen we van elkaar leren?
11.00 Everard van Rees: “Waarom besteedt Movares tijd aan Hyperloop en Airo City
12.00 Lunch en napraten aan de lunchtafel
13.00 Jacco Buisman over Marktvisie
13.30 Wat kunnen wij als InnoRail met de marktvisie?
14.30 Joost Linssen en Evert-Jan van de Berg : van idee tot realisatie; Hoe een idee van 2 jonge mensen komt tot ontwikkeling
15.00 Corné van der Kraats : reactie Strukton op deze innovatie
15.15 Plenaire sessie: Hoe kunnen wij dit idee verbeteren?
16.00 Afronding en Netwerkborrel

En zoals gewoonlijk sluiten we af met een netwerkborrel. Tot 2 februari!

Met vriendelijke groeten,

Jaco ter Wal

Coördinator InnoRail

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.