Vanaf 2 juni 2020 opstart opleidingen en examens

Vanaf 2 juni start Railcenter aangepast op met het geven van opleidingen en het afnemen van examens. Met deze brief informeren wij je over de aanpassingen en onze aanpak.

Bij het verzorgen van opleidingen en examens houdt Railcenter zich uiteraard aan de basisregels van het RIVM. Om de basisregels te hanteren zijn aanpassingen gedaan aan de looproutes, de inrichting van de lokalen, de inrichting van het restaurant en zijn hygiënemaatregelen getroffen.

Eén van de basisregels, de zogenaamde 1,5 meter-maatregel, heeft behoorlijke impact op de organisatie van onze praktijkopleidingen. Het huidige aantal deelnemers per opleiding maakt het onmogelijk met 1,5 meter afstand van elkaar aan een technische installatie te werken. De beperkte toegankelijkheid van onze technische installaties is hier dus de bottleneck.

Om aan de 1,5 meter-eis te kunnen voldoen moet voor veel (praktijk)opleidingen het deelnemersaantal per opleiding worden teruggebracht. Om toch alle deelnemers per opleiding op te kunnen leiden gaat Railcenter, waar nodig en mogelijk, de (praktijk)opleidingen splitsen in een ochtend- en middagsessie, waardoor we toch het gewenste aantal mensen kunnen opleiden.

In deze situatie worden de nieuwe opleidingstijden:

Sessie:
Starttijd Eindtijd Pauze
Ochtend (1e shift) 07:30 uur 12:45 uur 15 minuten
Middag (2e shift) 13:15 uur 18:30 uur 15 minuten

Bij deze ochtend- en middagsessie is geen lunch inbegrepen. Voor de betreffende opleidingen worden de contactpersoon en deelnemer via de uitnodiging geïnformeerd over de starttijd van de opleiding. De deelnemer wordt verzocht zelf eten mee te brengen.

Voor deelnemers die wel een volledige opleidingsdag aanwezig zijn, geldt dat zij een lunch in ons restaurant aangeboden krijgen.

Aanpak planning

Vanaf 2 juni start Railcenter aangepast op en de aanpak van de planning gaat dan als volgt:

  • Voor de maanden juni, juli en augustus houdt Railcenter zoveel mogelijk de bestaande planning van opleidingen en examens vast. Dit verstoort zo min mogelijk de planning van de bedrijven.
  • De opleidingen die vóór 17 maart jl. zijn gestart en vanwege de coronamaatregelen zijn afgebroken worden als eerste gepland.
  • Vervolgens worden de opleidingen en examens gepland die in de periode 17 maart t/m 30 mei jl. zijn geannuleerd. Hierbij hebben initiële opleidingen voorrang op herinstructies en hercertificeringen.

Railcenter neemt contact op met de contactpersonen over nieuwe datumvoorstellen. Na deze acties gaan wij de planning van september t/m december 2020 verder bijsturen.