Seinenspel vernieuwd

Het seinenspel is nu ook te spelen met tablet en mobile. In deze serious game ontdek je het seinstelsel en krijgen de regels binnen het spoor betekenis en belang, want: hoe meer je herkent, hoe beter je scoort. Zo wordt leren leuk.

Alle medewerkers binnen de spoorsector en overige geïnteresseerden kunnen het spelen. Het doel is jouw trein zo veilig, snel en rendabel mogelijk van A naar B over de spoorlijn te laten rijden. Hiermee ontwikkel je als speler jouw inzicht en bewustwording in spoorwegveiligheid.

Speel het seinenspel

In de onderdelen ‘seinenkennis’ en ‘seinentest’ verzamel je de kennis om het seinenspel te kunnen spelen. Gebruik deze informatie en jouw inzicht om de trein snel, efficiënt, en veilig van A naar B over de spoorlijn te laten rijden.

En nu het spel! De startsituatie is onveilig en niet efficiënt; de trein rijdt in 45 minuten met maximaal 40 km/u van A naar B, en botst daar op een stilstaande trein. Dit kan veiliger en sneller door het plaatsen van lichtseinen en borden waar natuurlijk kosten aan verbonden zijn. Je kunt, door de trein te laten rijden, testen of jouw oplossing ‘werkt’ en bijsturen waar nodig. Heb je de beste oplossing? Rond het spel af en krijg een eindbeoordeling.

Speel het seinenspel.