Gouden tickets voor havo/vwo-leerlingen

Techniekwedstrijd voor innovaties 2080

‘Artcadia, Imagine your future’ is de landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor 2 havo/vwo-leerlingen. Zij bedenken creatieve oplossingen die antwoord geven op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080.

Gouden ticket Railcenter

Railcenter mag dit voorjaar 3 groepen leerlingen verwelkomen. Wij gaan met ze aan de slag om de railinfra tastbaar te maken. Proefjes en opdrachten voeren zij uit onder begeleiding van vakmensen uit de railsector. De leerlingen maken kennis met spoorveiligheid en het spoor in de toekomst.

Dit zijn de gelukkige winnaars: Johan van Oldenbarnevelt (Stedelijk Gymnasium) met de Groene Stad, Twickel College met Rail-energy en Fortes Lyceum met Het nieuwe spoorgebouw.

Mobiliteit

Onder begeleiding van een leerkracht zijn de leerlingen in de lessen aan de slag gegaan met brainstormen, researchen en het bedenken van oplossingen voor de thema’s Water, Mobiliteit, Milieu & Ruimte of Gebouwen. Het eindresultaat is in december ingeleverd: een werkstuk in de vorm van een maquette, presentatie en zelfs 3D-animaties en filmpjes. De winnaars van een VIP-bezoek bij Railcenter zijn geselecteerd op innovatie en originaliteit in de presentatie van hun idee.

Meer informatie over Artcadia