Succesvolle Ondergrondse Infradag 2018

Railcenter kijkt zeer tevreden terug op de Ondergrondse Infradag die we gisteren in opdracht van ProRail mochten organiseren. Het thema van de dag was Verbinden en Verduurzamen. Ruim 450 bezoekers, werkzaam in de Ondergrondse Infra, kwamen het kennisevenement bezoeken. De dag begon met een openingsspeech van John Voppen (COO ProRail) en hij werd opgevolgd door Sabine Oberhuber. Sabine had een stevig verhaal en de toon werd daarmee gelijk gezet: Hoe duurzaam ben jij eigenlijk?

Het kennisevenement was opgesplitst in een binnen- en buitengedeelte. Binnen in onze Railcollegezalen vonden 15 verschillende workshops en lezingen plaats. Bezoekers konden hun eigen programma samenstellen door een kaartje van de programmawand te pakken. De kleinere workshops waren altijd uitverkocht en de wat grotere zalen waren meestal met zo’n 20 tot 25 aanwezigen gevuld. Er waren hele uiteenlopende sprekers, waardoor voor iedereen iets interessants te volgen was: Van de Noord/Zuid lijn tot Movares, van Kragten tot natuurlijk workshops en lezingen verzorgd door medewerkers van ProRail.

Op het buitenterrein, dat we gisteren tot Innovatiewerkplaats hadden omgedoopt, stonden 22 leveranciers, relaties van ProRail en Railcenter en aannemers met een stand. De stands waren mooi aangekleed en er hing een goede sfeer: Bijpraten, netwerken, een presentatie kabellassen en nieuwe innovaties bekijken. De heerlijke versnaperingen zoals sandwiches, fruitbekers en smoothies waren verkrijgbaar op ons Ontmoetingsplein bij de drie foodtrucks en de ontmoetingstent. Het prachtige weer was een groot cadeau, want dat maakt zo’n evenement natuurlijk nog leuker en aangenamer om bij aanwezig te zijn!