Opleidingen/examens bij Railcenter gaan door!

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen zaterdagavond hebben we vanuit het MT vanochtend gekeken of er nog extra maatregelen moeten worden genomen.

Deze lijken voor Railcenter mee te vallen. Op de website van de Rijksoverheid staat namelijk expliciet genoemd dat ‘wij’ als opleidingslocatie zijn uitgezonderd van een sluitingsverplichting. Wat daarnaast belangrijk is, is dat we als MT van mening zijn dat wij in staat zijn om veilig op te leiden. Dit hebben wij met zijn allen het afgelopen jaar bewezen!

‘Uitzondering Dienstverlening (geen sluitingstijd)
Locaties voor cursussen en trainingen, theorie- en praktijkexamens noodzakelijk voor de uitoefening van beroep en/of bedrijf.’
Bron: Open locaties | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Dit betekent dat onze opleidingen door kunnen blijven gaan!

Hieronder opgesomd wat we als MT hebben afgesproken voor de periode tot 10 januari 2022:

Opleidingen/examens

  • Opleidingen en examens gaan door met het huidig aantal deelnemers. Bij verplaatsingen in het Railcenter gebouw en bij werken aan installaties draagt iedereen een mondkapje. Indien gewenst zijn ook handschoenen beschikbaar.
  • DVP-opleidingen gaan door. We kunnen in de DVP-lokalen voldoende afstand houden en hier veilig opleiden. We beseffen dat dit anders is dan begin dit jaar maar inmiddels hebben we geleerd hoe we in Corona-tijd veilig kunnen opleiden.
  • De 025-opleiding wordt geannuleerd. Deze opleiding geeft te veel beweging door het gebouw en is niet direct noodzakelijk voor het uitvoeren van een beroep.
  • We sluiten het restaurant voor de lunch om groepsvorming te voorkomen en het aantal loopbewegingen te reduceren en delen daarom lunchtasjes uit aan de deelnemers.

Corona protocol
U kunt de richtlijnen lezen in ons verkort coronaprotocol (15 november 2021).

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!