Movares is een advies- en ingenieursbureau dat actief is op het gebied van: mobiliteit, heavy & light rail, ruimtelijke inrichting, water en energie. Onze naam staat voor beweging, onze mensen voor gedegen kennis. Ruim 1100 professionals geven dagelijks invulling aan onze kernwaarden ‘betrokken, duurzaam en vernieuwend’ in de vele projecten waaraan wij ons aandeel leveren. Betrokkenheid met de wereld om ons heen bepaalt hoe wij omgaan met people, planet en profit.

Movares werkt aan grootschalige projecten, maar ook aan kleinere (deel)projecten en voert studies uit op het gebied van mobiliteit en inpassing. Enkele voorbeelden van projecten zijn: Doorstroom Station Utrecht (DSSU), OV terminal Utrecht, het project VleuGel met onder meer de aanleg van twintig light-railstation, de Schinkelbrugge en OV Saal. Belangrijke regionale openbaarvervoerprojecten zijn, de MerwedeLingelijn en de Utrechtse Uithoflijn. Movares werkt aan het ontwerp en de bouw van stations, bruggen, viaducten en andere kunstwerken en ontwikkelt nieuwe concepten voor het openbaar vervoer van de toekomst.

Daarnaast adviseren we een breed scala aan opdrachtgevers o.a. op het gebied van water, energie en contracten. De essentie van ons werk bestaat uit het leggen van verbindingen. Last but not least streven we in onze projecten naar een concrete bijdrage in termen van duurzaamheid. Omdat – wij ervan overtuigd zijn dat uiteindelijk alles met alles verbonden is en wij als mens leven van en voor onze verbinding met de wereld om ons heen.

www.movares.nl