DE INSCHRIJVING VOOR DE LUSTRUMVIERING VAN DE MINOR RAILTECHNIEK IS GESLOTEN!

Beste relatie,

Een tijdje geleden heb je voor de lustrumviering van de minor Railtechniek een ‘Save the Date’ voor woensdag 25 oktober 2017 ontvangen. Graag nodigen we je nu uit je aan te melden met je naam en email-adres. Onder het aanmeldformulier lees je meer informatie over het programma.

Het event vindt plaats in het splinternieuwe gebouw van Railcenter in Amersfoort. Mis deze middag niet!

Wanneer:            Woensdag 25 oktober 2017
Waar:                   Railcenter in Amersfoort
Hoe laat:              15.00 uur – 18.00 uur

Vijf jaar minor Railtechniek
Vergrijzing, snelle technologische ontwikkelingen en de noodzaak voor steeds grotere investeringen in de railinfrastructuur beïnvloeden de toekomst van de spoorsector. Vijf jaar geleden was dit het uitgangspunt om als branche de handen ineen te slaan en de minor Railtechniek te ontwikkelen. Uitgangspunt: studenten verbinden met de spoorsector, met als doel het aanbod van hoogopgeleide technici beter af te stemmen op de aankomende behoefte. Nu staat er een succesvol draaiende minor, die we met nadruk te danken hebben aan de: enthousiaste studenten, Hogeschool Utrecht en branchepartijen uit het spoor die elk jaar meedoen om het programma in te vullen. Onmisbaar hierin is de individuele inzet, het enthousiasme en support van alle betrokkenen.

Lustrumevent
De minor Railtechniek heeft een brug geslagen tussen branche, onderwijs en studenten. Hoe we samen deze basis verstevigen en verder uitbouwen staat tijdens het Railminor lustrumevent centraal. Het programma is opgebouwd op drie pijlers:

  • Wat betekent vijf jaar minor Railtechniek?
    Betrokkenen staan stil bij hoe het initiatief tot stand kwam en is vormgegeven in samenwerking met de branche.
  • Leer de branche van morgen kennen
    Het merendeel van de mensen die de ninor hebben gevolgd en in de tussentijd zijn afgestudeerd kwamen in de railbranche terecht. Ze nemen ons mee in hun ervaringen met de minor en welke voorsprong dit heeft geboden bij hun zeer diverse railwerkgevers.
  • Welke veranderingen komen op ons af?
    Om ons te helpen toekomstige veranderingen te duiden hebben we Richard van Hooijdonk, Trendwatcher en Futurist bekend van RTL, BNR, VARA/BNN en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit, uitgenodigd. Zijn visie zal ons aan het denken zetten. Met zijn uiteenzetting kunnen we met elkaar nieuwe inzichten opdoen over onze eigen branche, één van de mooiste branches ter wereld om in te werken.

We sluiten de middag af met een netwerkmoment waarin branchegenoten en studenten gezamenlijk terug en vooruit kunnen kijken naar hun rol in en na de railminor.

Met vriendelijke groet,
Namens de organisatie van de minor Railtechniek,
Onno Hazelaar
Programmacoördinator RailAcademy