Risicobesluitvorming: is er over nagedacht?

Op donderdag 21 maart organiseert Railcenter in Amersfoort een congres over risicobesluitvorming.

Ben jij er ook bij?

Boeiende sprekers en interactieve onderdelen

Ben jij ook op zoek naar manieren waarop je het veiligheidsbewustzijn binnen jouw organisatie kan vergroten? Op dit congres willen wij graag samen met jou een aantal mogelijkheden verkennen. Risicobesluitvorming speelt hierbij een cruciale rol.

Wat kun je verwachten?

  • een wetenschappelijke visie op risicobesluitvorming en trainingsmogelijkheden om veiligheidsbewustzijn te verhogen
  • het proces van risicobesluitvorming in de praktijk bij de Koninklijke Marine
  • een interactief onderdeel: ervaar het zelf!
  • de vertaling naar jouw dagelijkse praktijk

De lezingen worden verzorgd door twee interessante sprekers.

Arjan Zwaag – Hoofd Maritieme Teamtraining en Toegepast Leiderschap

Als Hoofd Maritieme Teamtraining en Toegepast Leiderschap bij de Koninklijke Marine, houdt Arjan zich dagelijks bezig met gedragstrainingen op het gebied van Crew Resource Management (CRM). Binnen CRM draait het om het trainen van teams in het professionaliseren van zeven sociale, cognitieve en persoonlijke vaardigheden. Deze ‘zeven skills’ blijken namelijk na diverse ongevalsonderzoeken, vaak een cruciale (negatieve) rol te spelen binnen teams. De Koninklijke Marine wil een ‘team gedreven professionele organisatie’ zijn, maar wat verstaan we daar dan onder? En welke bijdrage levert CRM hieraan? Arjan neemt je mee in de praktijk van de Koninklijke Marine.

Ab Bertholet – Docent aan de Hogeschool Utrecht en Technische Universiteit Eindhoven

Kan met een specifieke trainingsmodule een verhoogd niveau van risicocompetentie worden bereikt? Dit is een vraag die centraal staat in het promotieonderzoek van Ab Bertholet. Ab is docent aan de Hogeschool Utrecht en promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven. De invloed van cognitieve denkreflexen bij het nemen van risicobeslissingen kan door training worden beperkt, blijkt uit zijn onderzoek. Maar, welke ontwerprichtlijnen zijn voor dat soort trainingen van belang?

Interactieve onderdelen
De transfer naar je eigen praktijk wordt vormgegeven door sprekende voorbeelden en interactieve onderdelen. Wat wordt jouw leeropbrengst?

Programma:

  • 13.00 uur ontvangst met koffie en thee
  • 13.30 uur start programma met lezingen en interactieve onderdelen
  • 17.00 uur ervaringen delen tijdens onze netwerkborrel
  • 18.00 uur einde

Aanmelden
Ben je werkzaam in de railsector en heb jij dagelijks te maken met het verhogen van of besluiten over veiligheidsbewustzijn? Dan ben je van harte welkom bij dit congres. Wij hanteren een maximum aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Aan je aanmelding zijn geen kosten verbonden.

Meld je voor 7 maart 2019 aan!

Aanmelden